Kalendarz imprez 2017

4.11. – 5.11. - Święto Pierników Najsłodszy z łomnickich eventów - zasmakuj magii śląskiego kunsztu wypieku pierników. Na Folwarku kiermasz producentów pierników, miodów, przypraw i wielu innych specjałów kulinarnych z Dolnego Śląska.  Wspaniałe atrakcje dla całej rodziny - warsztaty pieczenia i zdobienia pierników. Muzyka na żywo. Od godz. 11:00 do 17:00

11.11. - Rodzinne Święto Wolności Festyn dla całej rodziny w Restauracji  „Stara Stajnia” z muzyką taneczną na żywo i warsztaty kreatywne dla najmłodszych. Od godz.12:00 do 21:00

25.11. – 26.11. - Kiermasz Adwentowy na Folwarku i w Stodole Świątecznej Magii Największy z łomnickich kiermaszy, liczna grupa wystawców oferujących bogaty wachlarz oryginalnych wyrobów – idealnych prezentów dla najbliższych pod choinkę. Kulinarne specjały, warsztaty zdobienia bombek, florystyka, bajeczny świąteczny urok tego największego kiermaszu zaczaruje każdego blaskiem świec, dźwiękami kolęd, zapachem grzańca i radosną atmosferą. Muzyka na żywo oraz wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych! Od godz. 11:00 do 17:00

2.12. – 3.12. - Kontynuacja Kiermaszu Adwentowego Od godz. 11:00 do 17:00

9.12. – 10.12. - Kontynuacja Kiermaszu Adwentowego Od godz. 11:00 do 17:00

Kalendarz imprez 2018

10.02. – Walentynkowy wieczór taneczny w Restauracji "Stara Stajnia" Romantyczne chwile dla zakochanych przy blasku świec, wykwintnej kolacji z magicznymi afrodyzującymi dodatkami oraz muzyką trafiającą wprost do serca. Od godz. 18:00 do 22:00

9.03. - Wieczór dla Kobiet w Restauracji "Stara Stajnia" Damski wieczór nie tylko dla kobiet z muzyką z lat 80’-90’. Pokaz tańca. Bilet wstępu 20 zł/os. W cenę biletu wliczono drink powitalny. Od godz. 18:00 do 22:00

17.03. – 18.03. - Kiermasz Wielkanocny na Folwarku i w Stodole Wiejskiej Prezentacja wszystkiego pięknego co wprowadzi nas w tradycję świąt wielkanocnych oraz Kiermasz Wielkanocny z rękodziełem, florystyką i dekoracjami wielkanocnymi.  W salach Dużego Pałacu prezentacja stołów wielkanocnych. Atrakcje oraz warsztaty wielkanocne dla całej rodziny, muzyka jazzowa i ludowa na żywo. Od godz. 11:00 do 17:00

21.04. – 22.04. - Kiermasz Wiosenny Bogaty wybór produktów regionalnych, rzemieślniczych, rękodzieła, ogrodniczych oraz pyszności regionalne, warsztaty i atrakcje dla dzieci. Od godz. 11:00 do 17:00

9.06. - 10.06. - Święto Lnu i Rękodzieła Festyn poświęcony tradycji śląskiego lnu z bogatą ofertą wyrobów lnianych od polskich producentów i projektantów oraz pokazy mody. prezentacje tradycyjnego rzemiosła: produktów drewnianych, szkła, ceramiki, metalu oraz wielu oryginalnych drobiazgów dla domu i ogrodu. Atrakcje oraz warsztaty kreatywne dla całej rodziny. Wszystko w trakcie dwóch dni od godziny 10:00 do 18:00

6.10. – 7.10. Dożynki we dworze i „Mały Oktoberfest” Kiermasz dożynkowy z szeroką ofertą produktów rolniczych i kulinarnych Dolnego Śląska i całej Polski. Prezentacja ciekawej oferty piw z najlepszych browarów regionalnych w odremontowanej Stodole Wiejskiej na Folwarku. Atrakcje dla całej rodziny. Taniec, uczta i dobry nastrój gwarantowany. Muzyka ludowa i jazzowa na żywo. Od godz. 11:00 do 18:00

10.11. – 11.11. - Święto Pierników Najsłodszy z łomnickich eventów - zasmakuj magii śląskiego kunsztu wypieku pierników. Na Folwarku kiermasz producentów pierników, miodów, przypraw i wielu innych specjałów kulinarnych z Dolnego Śląska.  Wspaniałe atrakcje dla całej rodziny - warsztaty pieczenia i zdobienia pierników. Muzyka na żywo. Od godz. 11:00 do 17:00

1.12. – 2.12. - Kiermasz Adwentowy na Folwarku i w Stodole Świątecznej Magii Największy z łomnickich kiermaszy, liczna grupa wystawców oferujących bogaty wachlarz oryginalnych wyrobów – idealnych prezentów dla najbliższych pod choinkę. Kulinarne specjały, warsztaty zdobienia bombek, florystyka, bajeczny świąteczny urok tego największego kiermaszu zaczaruje każdego blaskiem świec, dźwiękami kolęd, zapachem grzańca i radosną atmosferą. Muzyka na żywo oraz wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych! Od godz. 11:00 do 17:00.

8.12. – 9.12. - Kontynuacja Kiermaszu Adwentowego Od godz. 11:00 do 17:00

31.12. - Bal Sylwestrowy w Restauracji ,,Stara Stajnia'' Kulinarna uczta w nastrojowym otoczeniu z porywającą do tańca muzyką - łomnickie bale sylwestrowe z zabawą do białego rana zostają w pamięci na zawsze. Idealny sposób na powitanie Nowego Roku. Od godz. 20:00 do 4:00

Łomnicki Kalendarz Imprez 2017.pdf
Łomnicki Kalendarz Imprez 2018.pdf